Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610151923283237414550
2711162024293338424651
3812172125303439434752
49131822263135404448
514273649
week 22 | vrijdag 29 mei 2020 18:05 uur | 2 bezoekers

Peter's Tuindagboek

Een drukte van belang op het park; buurtbewoners, kinderen iedereen helpt mee. Tomaten en Courgettes krijgen een plekje bij de gele keet.

Dinsdag ga ik met Karin Dahlia knollen ophalen bij de Educatieve Tuin ‘De Enk’. We krijgen een grote doos met knollen in verschillende kleuren en types; dat wordt feest in de nazomer! Op het park aangekomen plant ik ze samen met de knollen die we zelf nog hadden van vorig jaar in een apart perk. Mohammed helpt me daarbij, ik hoef hem nauwelijks nog iets uitleggen hoe diep ze in de grond moeten staan en hoe ver van elkaar; hij voelt dat feilloos aan en het is perfect samenwerken met hem. Het enige dat ik nog hoef te doen is de knollen stevig aandrukken met de voeten, dat doen heel veel mensen trouwens niet. Het gaat er namelijk om dat de aarde goed tussen de wortels terecht komt zodat de wortels niet te veel uitdrogen. Zo kunnen de nieuwe wortels ook makkelijker in de aarde groeien.

Het heeft eindelijk geregend en kunnen veel planten uitgeplant worden, de zon is ook niet meer zo fel zodat de planten niet zullen verbranden. Maar eerst moet ik een groot perk waar al honderden jonge Cosmea plantjes zijn opgekomen gaan wieden. Best wel een klus. Tussen de Cosmea’s plant ik nog grote roze Cactus Dahlia’s, en zaai ik roodbladige Amarant (Kattestaart), Roze Lavatera en roodbladige Tuinmelde; een eetbare plant waarvan het blad gekookt kan worden als spinazie en die erg mooi staat tussen roze en rode bloemen.

Als alles goed gaat belooft dit een heel mooi perk te worden; knalroze Dahlia’s en Cosmea samen met donkerrode bladeren ertussen.

Woensdag is een erg drukke dag want er zijn veel mensen ‘s en ook kinderen die allemaal iets van mij moeten. Ik loop van hot naar her en kan op een gegeven moment niet meer bedenken wat ik aan het doen was……. Maar gelukkig helpen veel mensen mee. We krijgen Hortensia’s van een buurvrouw, Jeannet gaat Kapucijners en Courgettes uitplanten die voorgekweekt zijn en Jacky en Sherif maken een hekje om de groente tuin. Hier worden tomaten en pompoenen geplant. De pompoenen kunnen omhoog groeien langs stokken. Een stel Turkse vrouwen gaan op eigen initiatief aardappelen en uien planten. Eugène gaat een kruidentuin maken bij de gele keet en heeft drie jonge slaafjes aan het werk…….

Kortom een drukte van belang en er wordt van alle kanten geparticipeerd en geïntegreerd!

info: www.trifoliumtuinontwerp.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark