Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610151923283237414550
2711162024293338424651
3812172125303439434752
49131822263135404448
514273649
week 29 | dinsdag 14 juli 2020 08:22 uur | 5 bezoekers


Klaar om aan de slag te gaan

Zand verspreiden op het voetbalveld

Paden herstellen met houtsnippers

Alle bladeren in grote zakken

Na hard werken een verdiende lunch

Iedereen bedankt!
http://www.nldoet.nl/nldoetnu/

100 Toorop leerlingen DOEN - Laat de lente maar komen!

NL DOET. 100 jongens en meiden van de Toorop Mavo uit Hillegersberg doen mee door de mouwen op te stropen bij Creatief Beheer. Na de koude wintermaanden zijn de tuinmannen blij met de vele handen die meehelpen Proefpark de Punt weer lenteklaar te maken. Dankzij het materiaal dat de Roteb, S&R, Gemeentewerken en Reclassering aan ons uitgeleend hebben, kan er efficiënt worden gewerkt waardoor aan het einde van de dag het park al enorm is opgefleurd. De eerste stap naar een nieuw seizoen bloeiend landleven op Proefpark de Punt is gezet.

 


Al vroeg in de ochtend maakt een trailer vol materiaal een stop op de Hudsonstraat. Heel veel kruiwagens, harken, spades, schoffels en ander materiaal zijn even later verdeeld over Proefpark de Punt. Precies op tijd, want niet veel later stromen er twee grote bussen leeg met 100 leerlingen van de Toorop mavo. Door het plaatsen van de Toorop vlag aan de voetbalgoal maken zij van Proefpark de Punt direct hun eigen stekkie.


 


Er is genoeg te doen! Verdeeld in 10 groepen gaan de leerlingen aan de slag. Bladeren harken, graspollen verwijderen, kantjes afsteken, houtsnippers over de paden verdelen en het voetbalveld voorzien van een laagje zand. Een aantal leerlingen staat zelfs, zonder al te veel gegil, tussen de vogels en kippen in de ren om ervoor te zorgen dat de beesten weer lekker door het losse zand kunnen scharrelen.


 


Hard werken zorgt voor een goede eetlust. In buurthuis Het Plein zorgt een groep meiden voor een  stevige en gezonde lunch. Met ieders wensen wordt rekening gehouden tot aan broodjes met én zonder boter. Rond half 1 wordt er aan de picknicktafels op het park heerlijk gegeten van de rijkelijk gevulde schalen met groente, fruit en broodjes met beleg.


 


Na een groepsfoto moet in de middag de motivatie van de kinderen weer even worden aangewakkerd. Laat dat maar aan Joeri de tuinman over. Het kost hem niet veel moeite ervoor te zorgen dat ook in de middag het werk wordt voortgezet. Onder begeleiding van tuinman Floris worden nu ook de moestuintjes aangepakt. Door het verwijderen van al het onkruid zijn de tuintjes enorm opgeknapt! 


 


De opbrengst van de dag is dat de heuvels met zand en houtsnippers zijn verdwenen. Hiervoor in de plaats staan er nu enorme zakken vol bladeren, onkruid en graspollen klaar voor de Roteb om af te voeren. Wachtend op de bus om weer terug te gaan naar Hillegersberg  maken de leerlingen dankbaar gebruik van hun eigen werk. Naast ‘chillen’ bij picknickbanken speelt er een aantal een potje voetbal op het veldje dat zojuist is voorzien van een mooi egaal laagje zand.


 


Wij zijn erg blij met het resultaat! We willen de leerlingen van de Toorop mavo hartelijk danken voor al het werk en de positieve vibe op het park. Ook de Roteb, het gebiedsmanagement van deelgemeente Delfshaven, S&R, Reclassering, Gemeentewerf, CVD, buurthuis Het Plein van DISCK, corporatie Havensteder, het Oranjefonds en alle andere vrijwilligers bedankt voor de bijdrage aan een  succesvolle DOE-dag.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark