Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 17 | vrijdag 26 april 2024 15:23 uur | 0 bezoekers

Opening 9 okt 2004

Een stralende dag was het, 9 oktober, de dag dat Proefpark de Punt officieel werd geopend.
De bewoners waren er vroeg bij. Uren voordat de officiële delegatie van deelgemeenteraadsleden en Belangrijke Personen arriveerde om de Eerste Boom te planten, plantte vroege vogel annex actieve buurtbewoner Gerard Hendriks de ‘ALLEREERSTE BOOM’.

“Een stink-eik is het!”, verklaarde Hendriks eerder met een bulderlach. ”Hij doet mee aan de herstructurering! Vijf jaar oud en in die tijd is hij al drie keer verkast, net als veel bewoners in deze wijk.” Al bleek het achteraf te gaan om een doodgewone es, iedereen was het erover eens dat 'stink-eik' veel beter klinkt.

springbalsemien, driekleurig viooltje, tomaat
Proefpark de Punt begint langzaam maar zeker een nieuw aanzien te krijgen. Was het terrein een paar weken geleden nog een lege vlakte, nu staan er rondom de keet van Creatief Beheer groepjes hoge gele bloemen, wilgenstekken en plantjes. Er zijn bloembollen geplant, een terras werd aangelegd, het theehuis is bijna af; het ziet er kortom écht leuk uit.

In de loop van de middag schoten er aan de andere kant van het terrein allerlei kleine bordjes uit de grond, met daarop de specificaties: springbalsemien, driekleurig viooltje, grote weegbree, tomaat. Het heeft er dus alles van weg dat Proefpark de Punt een fleurige lente tegemoet gaat. En het wordt nog veel leuker, want sinds vandaag is er een voetbalveld!

samenwerkingsverband
Liefst dertig mensen van zes organisaties waren deze zaterdagochtend druk aan de slag: leerlingen van de Eloutschool, mensen van de deelgemeente en uiteraard het Creatief Beheer-team.

De heer Jaagoubi van De Groene Lijn, een samenwerkingsverband van Marokkaanse zelforganisaties, vertelt: “Toen ik hier vanmorgen aankwam waren er maar drie, vier mensen. Dus heb ik mijn achterban opgebeld. Je ziet ‘t: ze zijn gekomen!” Jaagoubi is gekleed in een felblauwe overall. “Deze overall draag ik altijd als ik aan mijn auto sleutel.”

puffende pubers
Ondertussen loopt een aantal jongeren te zeulen met de loodzware grasrollen. De grollen zijn niet van de lucht. “Je moet het uitrollen als vloerbedekking!”, adviseert Aya Sofia Zekeriya Budak, voorzitter van de Jongerenvereniging, aan de puffende pubers. Knipogend: “Doorgaans staat deze groep niet vooraan als het om tuinieren gaat. Maar een voetbalveld, dat verandert de zaak!"

Er komen zo’n 200 jongeren bij Aya Sofia. "Er wordt veel gevoetbald in de wijk. Vandaag komt iedereen met een eigen doel: een kruidentuintje, plantjes kweken, de wijk verfraaien… En natuurlijk kijkt iedereen uit naar de zomer, als we gezellig met de hele familie kunnen barbecuen en bij het Theehuis zitten”, aldus Budak.

“Aan ’t werk!”, roept Mustafa. “We hebben niks aan mensen die alleen babbelen!”

Een meneer onderbreekt zijn wandeling om de verrichtingen op het terrein te bekijken. “Jij moet ook meehelpen!”, roept een jongen met aarde aan de handen. “Jongens, in mijn hart ben ik bij jullie!”, roept de man olijk.
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark