Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 12 | dinsdag 19 maart 2024 11:14 uur | 0 bezoekers

Video Bospolder 2

Bospolder is een multiculturele wijk.Hier een indruk van de wijk Bospolder en het nieuwbouwproject Le Medi.Verschillende buurtbewoners en bedrijven vertellen over hun ervaringen en kijk op de wijk.

In 2004 woonden er bijna 14.500 mensen in Bospolder-Tussendijken, waarvan 75% van buitenlandse afkomst. Al die mensen, met hun verschillende afkomst en leefstijlen, leven dicht op elkaar in een klein gebied met weinig openbare ruimte en weinig groen- en speelvoorzieningen. Om een meer gemengde bevolkingssamenstelling te krijgen worden betaalbare huurwoningen gesloopt en vervangen door duurdere koopwoningen voor hogere inkomensgroepen. (Bron: www.wereldstraat.nl)

Het Chinese restaurantje Wok this Way is een leuk restaurantje in de wijk Bospolder. Het restaurant is zo’n 25 jaar geleden geopend en is een tijdje geleden overgenomen door de zoon van de oude eigenaars. Hij vindt Bospolder een diverse en zeer multiculturele wijk en de veranderingen in de wijk vindt hij een hele vooruitgang. Hij weet te vertellen dat de woningen veelal arbeiderswoningen waren, met soms wel gezinnen van tien personen in twee of drie kamers. Nu komt er iets moois voor terug...

Om je auto te ‘pimpen’, moet je bij velgenzaak Petlas zijn. Petlas bestaat al 14 jaar en verkoopt allerlei soorten wielen. Leuk feitje: Petlas staat aangegeven in de consumentengids als één van de beste velgenzaken van Rotterdam en omstreken!

De buurtbewoners van Bospolder spreken zeer positief over hun wijk. De heer Biljouw uit Schiemond, die vroeger als onderhoudsmetselaar werkte, vindt het nog steeds een gezellige wijk: “Het is een echte volksbuurt. Er zijn een hoop winkels, erg gezellig!” Als er aan een andere buurtbewoner wordt gevraagd wat hij ervan vond dat er middeldure koopwoningen worden gebouwd om zo meer rijkere mensen aan te trekken en zo de verloedering tegen te gaan. “Dat vind ik bullshit, dat slaat helemaal nergens op. Persoonlijk vind ik dat wel meevallen.” Aldus een man die er een prima mening op nahoudt!

Harmen Sliep heeft met een aantal kinderen uit Bospolder vanuit het tuinhuisje op proefpark de Punt poppenkastvoorstellingen ingestudeerd. Zes weken lang zijn de kinderen intensief bezig met het maken van de poppen en het decor en het  oefenen van de voorstelling. Ze hebben zelf de verhalen gemaakt, in samenwerking met Harmen Sliep en ze zijn uitgevoerd in Buurtcentrum Het Plein.

De al wat oudere meneer Nooteboom is erg actief in de wijk. Hij doet vrijwilligerswerk, klaverjast een aantal keren per week en is de hele dag op pad. Hij vindt dat er de afgelopen jaren niet veel is veranderd in de wijk. Met de buitenlandse bewoners van de wijk heeft hij geen problemen: “Je moet je eigen gewoon gedragen!” Ook heeft hij een aantal tips voor de bejaarden in de wijk: “Gewoon lekker naar buiten gaan, niet binnen blijven zitten en niet achter die geraniums!”

Alle filmpjes van verschillende individuen en bedrijven in de wijk Bospolder kun je bekijken op:

http://www.antennetv.nl/read/item_list/user/17339

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark