Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 13 | vrijdag 29 maart 2024 05:55 uur | 2 bezoekers

Video Bospolder 4

De Schiedamseweg, de ader die door Bospolder/Tussendijken loopt. Een straat vol uitgesproken meningen van voorbijgangers en winkeliers.

De Schiedamseweg is een multiculturele winkelstraat die elk jaar vele duizenden bezoekers trekt. Er zitten tientallen leuke winkeltjes en horecagelegenheden. De Schiedamseweg dateert uit 1909. Met het bombardement stond zij aan beide zijden in brand en de huizen stortten in. Het Amerikaanse bombardement was uiteraard voor de havens bedoeld, maar heeft destijds grote delen van Bospolder en vooral van Tussendijken geheel in de as gelegd. De kenmerkende bouwstijl van vroeger is nu nog steeds terug te vinden. Het prachtige Prinsestheater is gesitueerd op de Schiedamseweg en heeft zo’n mooie oude bouwstijl.

Wat leeft er nu bij de bewoners van Bospolder/Tussendijken?

Meneer André Black vertelt: “Dit zal altijd een buitenlandse wijk blijven, want de Nederlanders vertrekken. Het is hier niet gevaarlijk voor de Nederlandse mensen, maar de meeste dingen hier zijn voor de buitenlandse markt.”

Een Hollandse mevrouw zegt: “Ik vind dit een prettige buurt. Ik kook zelfs niet zoveel Nederlands, dus ik vind het niet zo erg dat er veel buitenlandse winkeltjes zijn. Als ik iets Nederlands wil, ga ik naar de Bas (van der Heijden), die zit hier verderop. Van de buitenkant denkt men dat het niet werkt, als je hier woont weet je dat het goed gaat. Het is wel lastig met een kindje. Voor ‘groen’ moet ik naar het Euromastpark of een voetbalveldje verderop.”

Een Kaapverdiaanse man, die een reportage maakt in de wijk over Kaapverdianen, vertelt:”Ik denk dat Rotterdam nog niet eens een multiculturele samenleving is. Het zijn nog een beetje eilanden van culturen. Het is een opstapeling van culturen, want wij leven niet door elkaar.”

Wat leeft er nu bij de winkeliers van de Schiedamseweg?

Een Turkse winkelier vertelt:”Ik vind het goed dat er nieuwe woningen komen. Maar Balkenende is niet goed, hij moet voor meer werk zorgen. Er komen elke dag wel twee mensen binnen die hier werk zoeken. Ik weet nog niet precies of ik hier wel wil blijven wonen.”

Een andere winkelier,van een biologische winkel, vertelt weer:”Ik heb moeilijke tijden gehad in deze wijk. Dat ik echt dacht: ik hou ermee op, ik kan niet meer vooruit. Maar de buurt is de laatste jaren verbeterd, vooral door de winkeliersvereniging, deze hebben er heel veel aan gedaan.”

Al met al een zeer multiculturele straat met uitgesproken meningen!

Bekijk het filmpje van de Schiedamseweg op: http://www.antennetv.nl/read/movie_item_nieuw/id/28652

Check ook de site van de Schiedamseweg op http://www.allesinrotterdam.nl/schiedamseweg/. Hier vind je beschrijvingen van de vele verschillende winkeltjes. Van ’t Vlaaienwinckeltje tot Zeevishandel Noordzee, van Kapsalon Haarzorg tot Tekbir Döner Kebab!

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark