Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 18 | zondag 5 mei 2024 03:04 uur | 0 bezoekers

HEMELSTAREN

Woensdag 14 juni, de dag na de hitte, de dag na zon, de dag na warme wind. De dag begint droog, maar naarmate de dag vordert wordt het natter en natter.

Aankomen op het veld, dat doe je met een rondje, je neemt de omgeving in je op en bekijkt dat wat er vandaag allemaal gebeuren zou moeten (er is altijd meer werk dan tijd). Deze ochtend is Ishaq , onze kleermaker waarmee we samenwerken in Salon Nutopia, ook van de partij,. Terwijl we daar lopen, worden we aangesproken door een vrolijke jonge vrouw. Zijn jullie van het proefpark? Ze stelt zich voor als Marian Mulder. Ze is communicatieadviseur bij de gemeente Rotterdam, maar vandaag loopt ze een dagje met ons mee, als een soort stage. Normaal is ze actief op de afdeling Jeugd, onderwijs en samenleving, op kantoor, vandaag op het veld, verder komt het aardig overeen.

Na het gebruikelijke kopje koffie met de stamgasten van het tuinhuis, gaan we aan het werk, er moeten nog meer plantjes in de grond, en Marian gaat er met goede moet tegenaan. Ik zeg nog wacht maar, tegen de tijd dat de zon komt, is het hier overvol in de tuin.

De drukte laat nogal op zich wachten, het regent. Tegen enen druppelen de kinderen van de Eloutschool het tuinhuis binnen met een beteuterd gezicht. Het regent, we willen niet naar buiten. En terwijl Harmen oppert dat het best meevalt trek ik mezelf een vuilniszak aan en probeer datzelfde ook te slijten bij de kinderen. Ze begrijpen heel goed dat dit niet cool is en ze gaan er echt niet aan beginnen. De gele oversized jassen dan maar, die gaan er beter in, ondanks de enorme omvang ervan.

We gaan vandaag rommel ruimen, een paar mogen met een zak, de grote sterke die mogen ook de grote rommel van het veld halen en op een hoop gooien. Er wordt enthousiast geruimd en na een uurtje is iedereen lekker opgefrist in de regen die valt na zonneschijn.

Dan volgt er hoog bezoek. Hoog bezoek van Pieter Witteveen medewerker buitenruimte op stap met Cies Thije, de nieuwe portefeuillehouder financiën, middelen en communicatie, deelgemeente Delfshaven. Pieter laat meneer Thije de activiteiten zien die er in de wijk worden ondernomen.

We lopen een rondje, ik vertel hoe het er aan toe gaat en uiteindelijk klaag ik over vuil…(bekend van het artikel NIEMANDS ROMMEL)

Pieter zegt, stap binnen bij het deelkantoor, hier om de hoek, zij zijn de meest directe weg naar een oplossing! Hij nodigt me uit voor een meeting van “veldwerkers”uit de wijk.Zo gezegd zo gedaan. Na een half uurtje aan tafel weet ik wie doet er wat, en waar kan ik voor welk ‘probleem’ aankloppen. Ondertussen regent het.

Wanneer ik terugkom bij het tuinhuis, is ook Avni weer van de partij, en hij is trots! Hij heeft koffie gezet, en schenkt mijn kopje in, hij kijkt me lachend aan, maakt goed he?

Na de koffie vertrekt de stagiere, die vandaag het team versterkte in de regen, helaas het was geen goed voorbeeld van hoe het kan zijn. Beloof nog eens langs te komen wanneer het wat beter weer is zij lacht nog, wij zijn soort van nogal sacherijnig geworden van deze plotselinge weersomslag, en trekken de conclusie, vandaag hoeven wij in ieder geval de planten geen water meer te geven.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark