Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 16 | vrijdag 19 april 2024 14:30 uur | 0 bezoekers

Plannen voor de Nabije Toekomst.

Afgelopen woensdag waren we weer eens allemaal tegelijk op het Proefpark. Tijd voor een kritisch rondje door de tuin.

In september gaan we met volle kracht het herfstseizoen in. Er zijn allerlei activiteiten gepland. Zo willen we lunches gaan organiseren voor de zakenlui uit de Marconitorens en pannenkoekenmiddagen voor de buurt. We willen een reclame campagne. We willen graag een vaste klusjesman uit de wijk en een lieve koffiedame op woensdagmorgen. We willen graag plaats maken voor moestuinen voor de nieuwe bewoners aan de rand van het Proefpark. En we willen...

We willen van alles, u hoort het al. Maar wat is er nou nodig?

Voordat we aan moestuinen toe zijn is het misschien handig als die nieuwe bewoners überhaupt vanaf hun kant het Proefpark kunnen betreden. Er moeten  dus trappen komen. "Ik weet wel hoe dat moet", zegt Jan Willem. "Dat is echt een padvinders klusje". "Ja, met een mooie boog boven de entree!", roept Jacco. "Ik had er hier ongeveer een gepland", zegt Harmen, zijn armen gespreid in de lucht. Jan Willem krijgt er zin in. "Laten we volgende week beginnen", zegt ie.

Dat klinkt goed. Wat nog meer? De plantjes in de arcadeboog zijn wat armoedig. Das niet echt goed gelukt. Ik vraag aan harmen of er geen klimop plant is die het nu nog doet. "Zoiets als dit hier". Ik trek wat onkruid uit de grond. "Ja, dat kan je nog proberen, dat groeit als kool". "We moeten ook hoognodig eens wat doen aan het uiteinde van het Proefpark", zeg ik. "Daar ben ik in maanden al niet geweest", lacht Harmen. "Misschien moeten er voetbalgoaltjes komen, dan voetballen ze tenminste niet meer tegen het tuinhuis aan".

Helemaal achterin was Hudcity gepland. Een veldje vol met Wilgentenenhutten voor de kids. Superleuk. Maar er was geen budget voor wilgentenenen, dus nu staan er maar twee hutjes. Beetje zielig. Jacco heeft een plan. "Ik was vanmorgen op het Wijkkantoor en ik vroeg of ze geen kunstenaar wisten die iets op het park wou doen. Blijkt er ergens één rond te lopen die nog voor wel 1700 euro werk moet maken voor de deelgemeente. We mochten hem bellen. Ene Willem". Ideaal.

Dan hebben we nog de open container. Overdag een kinderparadijs, 's nachts een onderkomen voor zwervers en ander gespuis. Beweert men. "Best een interessant thema", vind ik, "echte grootstedelijke problematiek". "Laten we er een lampje ophangen dat aangaat als het donker wordt", zegt jacco. "Lekker veel TL.Voor de sfeer". Dat allereerst. Maar het zou een functie moeten krijgen. Een klein theatertje of een open galerie. Misschien zijn er wel mensen met ideeën? Die zijn welkom.

In ieder geval, er valt genoeg te doen. Wij hebben er zin in!

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark