Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 12 | dinsdag 19 maart 2024 06:29 uur | 0 bezoekers

Peter's Tuindagboek

De wonderboom komt op, nieuwe houtsnipperpaden en het Komkommerkruid bloeit prachtig.....

Dinsdag, koffie drinken met Eugene, Sherrif, Karin, Jaap en Sian. Sian heeft het duivenhok opgezet en komt kijken hoe het park ervoor staat.

Ik ga nieuwe houtsnipperpaden aanleggen vandaag, langs de paadjes die van nature zijn ontstaan, dat geeft de meest praktische looproutes en meer structuur. En ik hoef even niet zoveel na te denken wat er verder moet gebeuren. Karin is de hele dag aan het shoppen, nieuw gereedschap voor het maken van wilgentenenhutten en aarde.

Met Jeannet en Eugene ‘s een interessant gesprek gehad over het Christendom en de Islam en de overeenkomsten tussen beide geloven, zoals de verhalen van het eerste testament, erg boeiend is dat. Dan weer verder houtsnippers scheppen samen met Mohammed en Eugene.

Samen met Mohammed ga ik de net verplantte buxusstruiken water geven want het is kurkdroog.

In het paviljoen zijn al weer veel planten opgekomen. De wonderbomen staan als prehistorische wezens met hun grote kiembladeren boven de grond. Telesperma’s dansen met hun sierlijke grasachtige blaadjes boven de aarde en het Portulakroosje heeft heel kleine kwetsbare kiemplantjes. Ook de klimmende winde, tomaat en artisjok zijn al opgekomen. Kaapse Goudsbloemen en Mexicaanse zonnebloem groeien heel snel, deze moet ik snel verspenen.

Buiten op het talud bloeit het komkommerkruid al uitbundig met hemelsblauwe hangende sterbloemen. Ze worden druk bezocht door hommels en bijen die de nectar verzamelen.

Harmen heeft ze vorig jaar in september gezaaid en de rozetten zijn goed de zachte winter doorgekomen. Normaal gesproken vriezen ze vaak dood in de winter.

Komkommerkruid of Bernagie is afkomstig uit het Middellandse Zee gebied (Latijn: Borago officinalis) behoort tot de familie van ruwbladigen, waartoe ook vergeet-mij-nietjes, ossentong en veel andere inheemse en cultuurplanten behoren. Het is ook een geneeskrachtige plant, wat blijkt uit de naam officinalis.

Zoals de naam al zegt hebben deze planten ruwe bladeren soms zelfs stekelig of prikkend, een kenmerk dat alle soorten van de familie bezitten. Het komkommerkruid smaakt een beetje naar komkommer, de bloemen en jonge blaadjes kun je rauw eten in een salade bijvoorbeeld, bovendien staan de blauwe bloemen erg feestelijk in salade of een zomerse cocktail.

info: www.trifoliumtuinontwerp.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark