Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 17 | donderdag 25 april 2024 14:36 uur | 10 bezoekers

Boomsnippersbergpad

Boomsnippersbergpad

Het is hartstikke fijn om buiten te zijn. Het is lente, veel kleine dingetjes springen uit hun dozen, kruipend spul kruipt. Puur en belangwekkend.
Voorts, als ik een schatting moet maken spreekt minder dan de helft van de kinderen onder 14 jaar goed Nederlands op een bepaalde plek.
Kijk, zie een boom. Die groeide uit een zaadje, van niks naar een flinke boom. Die groeide, die is een lange tijd enorm aanwezig geweest. Door de jaren heen cultiveerde het zaadje aanwezigheid en kwam tot een boom. Een zaadje heeft een enorme aanwezigheid en een boom ook, alleen al wat langer. En dan, de boom groeit naar zijn climax, zijn maximum, zijn optimum, zijn maximaal haalbare. En dan wordt die tot snippers verwerkt. In een prachtige al-versnipperaar. Tot een prachtige berg. Boomsnippers, het ruikt ook zo lekker. En dan komt ook de dag dat je die berg bestelt. Je bestelt de berg naar je plek, je tuin, je pad. En je wacht op zijn komst. En die grote berg wordt uitgestort tot een nieuwe grote berg. De vrachtauto nivelleert zijn laadklep en start de motor. En dan is die berg daar, de vrachtauto is weg. Een prachtige berg, misschien wel mooier , maar dat is niet belangrijk, dan de boom. Die berg wordt leeggeschept tot een pad. En na een jaar is ook dat pad verrot. En dan ben ik niet zo’n iemand die zegt, “Ja, mooi zo, de cirkel is weer bijna rond.“ Nee, zo ben ik niet. Die berg is weg en ik ben niet die oorzaak die van een boom een berg, een rottend pad maakt. Dit is geen cirkel. De lente is recht toe recht aan, zonder om te kijken. Hier spreekt alleen het einde, de zon in een plas bloed zeg maar.
Maar goed, het baart mij wel zorgen dat analfabetisme. Zo’n statistisch feit in een waarachtige proeftuin!
Het volgend idee staat nu op stapel. Ook ik ga een soort dagboek bijhouden omdat ik een regelmatige bezoeker ben. En ik zal mijn aandacht focussen en activiteiten structureren. Met andere woorden, het Filosofiebedrijf.nl gaat kamperen, zo vroeg al in het seizoen.
Overigens is alles een strijd om vruchtbare grond, maar daarover de volgende keer meer:

Volgende keer:
De volgende principes gaan aan het navolgende en vorige vooraf:

1/ Doe iets. Breek iets, schreeuw iets, schrijf, deponeer iets, plant, frustreer iets. Doe dat op het juiste moment op de juiste plek en het slaat aan. Net als gras of een tuinameublement. (principe van de vruchtbare grond)

2/ Neem een tuinameublement met minimaal vier stoelen. (principe van de overweldigende grond)




WWW.filosofiebedrijf.nl
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark