Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 17 | zaterdag 27 april 2024 06:46 uur | 0 bezoekers


Eerst een meditatieve wandeling in het park...

Er wordt daarna overal stuk voor stuk geprikt.

Enthousiasme straalt hier ook onder de regen!

Slow gardening, een stap verder in het Proefpark

Afgelopen twee maanden zijn er workshops over "Slow gardening" geweest op Proefpark de Punt. Maar wat houdt het eigenlijk in?

Hier een verslag geschreven door tuinvrouw Susanne over beide dagen.


 


Erasmus medewerkers op het park


Op dinsdag 10 juni kregen wij op Proefpark de Punt hulp van een groep medewerkers van de Erasmus Universiteit. Zij hadden een dag(deel) vrijwilligerswerk op het programma staan en kwamen dat bij ons doen.

Met behulp van slow-coach Ido, tuinvrouw Tonny en ik hadden we een Slow gardening programma gemaakt, langzaam en aandachtig tuinieren.
Om het park beter te zien zijn we begonnen met een langzame en stille wandeling, oftewel loopmeditatie: wat zie je, voel je, ruik je en hoor je?


 


Daarna vertelde Tonny iets over een oud Rotterdammer, die door zichzelf en anderen Bukko werd genoemd. Hij heeft na zijn pensioen jarenlang dagelijks zwerfvuil opgeruimd, duizenden zakken vol; hij noemde het een nuttige en gezonde lichaamsbeweging. Een groepje fanatiekelingen werkte nog even door aan gas pollen afsteken. De voetballende kinderen zullen jullie dankbaar zijn! Op deze zomerse dag zochten we even wat verkoeling onder de bomen met thee en limonade. Als laatste aten we nog aandachtig een aardbei, radijs, tomaatje of stukje ei, deels uit eigen tuin en spraken even na.


 


Wat ons betreft een leuke en vruchtbare dag, bedankt!
Groet Ido, Tonny en Susanne


 


Hulp van Alcoa
Op dinsdag 8 juli waren aan het eind van de middag 10 medewerkers van aluminiumbedrijf Alcoa op Proefpark De Punt om vrijwilligerswerk doen.


Al gauw bleek (ondanks de regen) het om een gemotiveerde groep te gaan die niet eerst thee of koffie wilden drinken maar gelijk de handen uit de mouwen wilden steken. Zo gezegd zo gedaan.
In het park is veel zwerfvuil, achtergelaten en aangewaaid. Met zak en knijpstok zijn we om en door het park gegaan; een mooie combinatie van het park opruimen en het leren kennen.


Omdat het etenstijd was vertelde onze kok Hendrikus wat er op het menu stond en genoten wij (knus met zijn allen in de kleine kas) van een heerlijke soep en hoofdgerecht. Hierna wilden de groep graag weer aan de slag en hebben we verschillende klussen gedaan o.a. snoeiwerk, gras trekken van de paden en bloemen opbinden. Sommige hadden nog wel door willen gaan maar we besloten terug naar de kas te gaan voor een héérlijk toetje en het afsluiten van de dag.


Wij hebben genoten (ondanks het druilerige weer) van jullie gezelligheid en inzet. Ik als tuinvouw van 'Proefpark de Punt' zal nog nagenieten van het verrichte werk. Hartelijk dank daarvoor! 


 


Groet Sebastiaan en Susanne

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark