Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 16 | zaterdag 20 april 2024 04:37 uur | 0 bezoekers

Geen dobbelsteenhuisje maar MULTI HUT!

Multi Hut, van multifunctioneel, multicultureel, multiplex, multi inzet van iedereen en vooral… multi vet! De jongeren uit de buurt, de jongerenwerkers van DISCK en kunstenaar Michiel Huijben hebben er twee maanden keihard aan gewerkt, en op 18 juni was hij af, precies op tijd: de Multi Hut in Proefpark De Punt. Naar aanleiding van de ontwerpideeën van de jongeren uit de buurt is een fantastische hut verrezen, waar de hele buurt dankbaar gebruik van maakt.

Het ging niet allemaal zonder slag of stoot. Nabil van DISCK sloeg tijdens de bouw in één keer de Creatief Beheer hamer stuk en sloeg zichzelf ook nog eens keihard op de vingers - je moet er wat voor over hebben! ‘De grootsten worden het hardst geslagen, maar Nabil kan het wel hebben!’, aldus de uitgelaten jongeren die aanwezig waren bij de opening van de Multi Hut op 18 juni. Het was een vrolijke en gezellige boel, met een fantastische barbecue, een voetbalwedstrijd en een tof optreden van de rappers DJ en Zacharia. Veel omstanders stonden mee te grooven en te zingen, echt een goede sfeer!

 

Buurtbewoner Fouad vond het supergezellig. ‘Mijn broertjes van negen en veertien jaar hebben meegeholpen de hut te bouwen, ze vonden het hartstikke leuk, ook omdat dat ze weer eens wat nieuws te doen hadden. Omdat de jongens uit de buurt zelf meegeholpen hebben met het bouwen, zal de hut minder snel gesloopt worden. Een goede zaak!

In ieder geval kunnen ze nu lekker hier zitten, dus dat is al een grote verbetering voor de jongens in de wijk. En vandaag hebben we een goeie voetbalwedstrijd gezien! Het waren de vrijwilligers - zeg maar de bouwers - tegen de jongerenwerkers, tegen DISCK. Disk verloor met een klein verschil! Disk is heel belangrijk hier in de buurt; het bestaat al 30 jaar als buurthuis. Ikzelf woon hier zo'n 22 jaar. Ik ben heel blij dat DISCK er is, ze doen hele goeie dingen, al jaren.’

 

Het was een gezellige middag, niet in de laatste plaats dankzij de fantastische barbecue die door Stichting Bar op touw was gezet. Bar is een overkoepelende stichting voor Javaanse cultuur. De heer Martodikromo: ‘Wij van Bar vinden het leuk om dingen te doen voor de wijk, dingen die met cultuur te maken hebben, en voor de leefbaarheid van de wijk. Onze stichting bestaat al 70 jaar. De man achter de barbecue was vroeger een topspeler van FC Garuda, ja, dat was toen een bekende club! Helaas merk ik dat de jongeren tegenwoordig meer geïnteresseerd zijn in hiphop dan in voetbal - maar vanmiddag is het een goede dag voor iedereen!’

 

Binnenkort op deze site: een filmpje van deze gezellige dag, met beelden van de voetbalwedstrijd, een gesprek met Jennefer Verbeek van het LCC (LOkaal Cultuur Centrum Delfshaven), jonge rappers in actie, geroosterde kippenpootjes en nog veel meer!

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark