Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 20 | zondag 19 mei 2024 10:43 uur | 1 bezoekers

Mijn tweede week als stagaire bij creatief beheer

Nadat ik mijn eerste week goed en prettig had afgerond, ging ik met goede moed de tweede week van mijn stage in. Al gauw zou blijken dat geen week hetzelfde zou zijn.

Het is dinsdag en ik ben aan mijn tweede week van mijn stage begonnen. Samen met twee zogeheten "zakgeld jongeren" ging ik aan de slag om nieuwe planten in de grond te planten. Dit ging ons voorspoedig af. Stanley was ondertussen bezig met twee andere jongens om het gras onder controle te krijgen met de maaimachine. Wel kreeg ik het idee dat de jongens (met de leeftijd van veertien en zestien jaar) mijn grens probeerde op te zoeken en daar ook zeer hun best voor deden om mij uit mijn  comfort zone te trekken. Uiteindelijk is ,dat ook gelukt.  De ziektes en geslachtsdelen vlogen regelmatig in de lucht. Nou ben ik wel wat gevloek gewend, maar hier kreeg ik toch wel een lichte hoofdpijn van. Na het planten zijn wij verder gegaan met het neerzetten van een hek ter bescherming van de planten en bloemen.

De woensdag is aangebroken en het is een speciale dag. Samen met Stanley en drie van de zakgeld jongeren zijn wij voor de jongens op zoek gegaan naar een baan in de agrarische sector, zodat de jongens extra geld kunnen verdiennen tijdens de zomer maanden. Met goede moed en veel eten en drinken gingen wij op pad. De jongens op hun cross fietsjes en ik op mijn oude stadsfiets. Het eerste uur verliep goed, ondanks dat we nog geen werk hadden kunnen vinden bleven wij toch hoop houden en fietsten stug door. Na het passeren van verschillende dorpjes en vele rondvliegende ziektes en geslachtsdelen later zakte de moed toch wel een beetje in mijn schoenen, ook begon ik al de eerste symtonen van een behoorlijke zadelpijn te voelen. Uiteindelijk in Bergschehoek hebben wij een bedrijf gevonden wat twee van de jongens wel eventueel wilde aannemen. Ik was blij, maar erg moe. Ook de jongens waren moe.

De volgende dag vertrok ik naar De punt met het gevoel dat mijn onderlijf, de rest van mijn lichaam in de steek had gelaten. Deze dag zou in het teken staan van onderhoud aan de tuin in Delfshaven. Stanley ging aan de slag met één van de jongens. Ik stortte mij met volle overgave op het schilderen van het podium. Hiervoor heb ik verschillende kleuren van de regenboog gebruikt. Later zou ik nog hulp krijgen, maar al met al was het een flink karwei.

De afgelopen twee weken zijn erg leerzaam geweest en ben ik bezig geweest met de verschillende praktijken waar creatief beheer zich mee bezig houdt, zowel de creatieve kant als de meer maatschappelijke en sociale kant. Het is mooi om te zien dat de mensen die bij creatief beheer werken dit doen met zoveel overgave en wilskracht. Wel ben ik er nu officieel achter gekomen dat ik in de nabije toekomst voorlopig nog niet toe ben aan het werken in de maatschappelijke sector. Mijn respect en waardering is daarmee wel omhoog geschoten voor diegene die dat wel willen en kunnen. Nu ga ik voor drie weken op vakantie, maar ik kom terug en dan ga ik de rest van de tuinen van creatief beheer bezoeken. Tot dan. 

 

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark