Proefpark de punt, de koninginnentuin van Creatief Beheer
antenne rotterdam

proefpark de punt

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 16 | donderdag 18 april 2024 12:05 uur | 1 bezoekers

eerste week als stagaire bij creatief beheer De Punt

Mijn eerste bevindingen bij creatief beheer met vergadering en de dagelijkse bezigheden in en buiten de tuin in Delfshaven. Ik ben eerste jaars student CMV op de hoge school Rotterdam.

Het begon allemaal op dinsdag met een vergadering op het hoofdkantoor. Tijdens deze vergadering werd mij gevraagd of ik een weblog bij wilde houden van mijn bevindingen tijdens mijn stage voor de komende weken, dit het liefst op een kritische en creatieve manier geschreven. Ik als eerste jaars CMV student vond het allemaal erg spannend en door al het vakjargon wat er over de tafel viel wist ik niet precies wat er van mij verwacht werd. Ik had al vrij snel in de gaten dat creatief beheer er een onorthodoxe werkewijze op na hield. Hierdoor werden mijn verwachtingen van mijn stageplek met de minuut vager. Na het verlaten van de vergadering kreeg ik de angst dat ik misschien ook wel niet aan de verwachtingen van de  mensen bij creatief beheer kon voldoen. Dit bleek achteraf uiteraard grote nonsens te zijn. 

Toen eenmaal de woensdag was aangebroken en daarmee mijn eerste dag op mijn stageplek in de tuin De Punt in Delfshaven, waren mijn angst en vage verwachtingen bijna gelijk verdwenen. Toen ik aan kwam fietsen zag ik al een klein schoolgroepje bezig zijn in de tuin met het planten van de plantjes. Al gauw deed ik mee en werd ik door de aanwezige kinderen snel opgenomen en werd ik zelfs juffrouw genoemd. Ook kreeg ik de vraag van een meisje wat voor planten we nou precies aan het planten waren, de meester van de klas dacht er zelfs vanuit te kunnen gaan dat ik een stagaire van de agrarische landbouw school was. Ik moest ze teleurstellen, want laat ik nou totaal geen kennis hebben van planten en bloemen...
De dag ging verder en het werd zelfs mooi weer. Na een kort bezoekje aan de basisschool De Boog, waar alle kinderen dachten dat ik de vriendin van Stanley was, arriveerde Ingrid om met de aanwezige kinderen spelletjes te spelen en te dansen op muziek van oa K3 en de smurven. De sfeer was ontspannend en de kinderen hadden het zichtbaar naar hun zin. Toen later ook nog TOS erbij kwam om de kinderen te  vermaken, was het plaatje compleet. Een paar keer op de dag had ik wel het gevoel of ik verdwaald was en dat ik duidelijke concrete aanwijzingen nodig om daarover heen te komen.

Op donderdag was het een zeer rustige dag, wat het weer betreft. Dit was niet per defenitie slecht, want mijn licht verbrande wangen van de dag ervoor hadden wel een rustdag verdiend. Wel heb ik kennis kunnen maken met een paar van de zakgeld jongeren, die onder begeleiding van Stanley en Roald flink wat werk hebben kunnen verzetten. De eerste week is mij zeer meegevallen en heb ik het stiekem enorm naar mijn zin gehad. Ik ben door zowel de kinderen, de jongeren, de volwassenen als alle beheerders van creatief beheer goed opgenomen. Ik ben dan ook benieuwd naar de komende week op mijn snuffelstage.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @proefpark